Ladingzekering

Wij regelen voor u de homologatie van uw voertuigen, compleet in lijn met de wetgeving voor ladingzekering. Onze troeven: een versnelde ifast procedure, uitreiking van coc document of kiwa certificaat.

Ladingzekering is een belangrijk aspect geworden bij het verhogen van de verkeersveiligheid. Dit alles kadert in “het Europees handvest voor de verkeersveiligheid“. Cargo Service heeft de nodige kennis in huis om uw voertuig op te bouwen volgens deze regelgeving. 

 

Zo leveren en plaatsen wij de nodige bindlatten en -rails, sjoronderdelen, spanbanden- en geleiders en telescoopstangen om uw lading te blokkeren. De bijhorende certificaten garanderen de sterkte van de onderdelen en de stabiliteit van de lading. Wij leveren en plaatsen ook schuifzeilen met een certificaat “Ladingzekering”.

Attesten voor ladingzekerheid bij ons verkrijgbaar.

Homologatie

Homologatie’ betekent hetzelfde als goedkeuring. Een goedkeuring is een akkoordverklaring of certificering van een goedkeuringsinstantie (in België is dit de Dienst Homologaties Voertuigen binnen de FOD Mobiliteit en Vervoer) dat één voertuig of een voertuigtype voldoet aan alle relevante technische en bestuursrechterlijke bepalingen.

Motorvoertuigen die in het verkeer worden gebracht onder een Belgische kentekenplaat moeten voldoen aan de voorschriften van het algemeen reglement op de technische eisen van deze voertuigen, hun onderdelen en veiliheidstoebehoren.
Al de voertuigen, die door Cargo Service worden opgebouwd voldoen aan deze regelgeving.
U kan bij ons terecht voor Daf, Fuso, Isuzu, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Nissan, Renault, Scania, Toyota & Volvo.

Gelijkvormigheidsattest – COC attest

Sinds 1999 is het Belgisch gelijkvormigheidsattest verplicht vervangen door het Europees gelijkvormigheidsattest of COC. Als gecertifieerd carrosseriebedrijf is Cargo Service in staat u dit COC attest als te leveren.

iFast procedure

Cargo Service is door FOD Mobiliteit en Vervoer erkend en gecertifieerd als carrosserie bedrijf en heeft toegang tot het iFast systeem om de aanvraag tot goedkeuring van uw voertuig versneld in te dienen.

Ga naar de inhoud